6.6.08

Αφιέρωμα στον Captain Slow (a.k.a James May)



Το πολυαναμενόμενο (!) αφιέρωμα από πολλούς (!!) είναι πλέον εδώ.

Συμπαρουσιαστής στο τηλεοπτικό show (πλέον) Top Gear, αποκαλείται συνέχεια από τους Clarkson και Hammond ως Captain Slow εξαιτίας της πολύ προσεκτικής, συντηρητικής του οδήγησης και της απέχθειας του για τα γρήγορα αυτοκίνητα. Ωστόσο είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που "τερμάτισε" την Bugatti Veyron αγγίζοντας τα 253.45 mph (407.90 km/h) στην ιδιωτική πίστα δοκιμών της VW!

Επίσης κατάφερε μαζί με τον Jeremy Clarkson να φτάσουν στο Βόρειο Πόλο με αυτοκίνητο, κάτι το οποίο δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Η ατάκα του Clarkson στο τέλος αυτού του εγχειρήματος ήταν η εξής: "May is the first person to go to the North Pole who didn't want to be there." Για όσους είχαν δει εκείνο το επεισόδιο, ο May δεν ήθελε με τίποτα να κάνει αυτό το ταξίδι.

Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας σε περιοδικά αυτοκινήτου, συμμετέχοντας σε ραδιοφωνικές εκπομπές και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων πάνω στο ίδιο αντικείμενο. Το 1992 απολύθηκε από το περιοδικό Autocar, επειδή σχημάτισε την εξής έκφραση (η οποία δεν ήταν τόσο προφανής) σε ετήσιο αφιέρωμα για τα μοντέλα αυτοκινήτων: "So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up. It's a real pain in the arse"

Στην τωρινή εκπομπή ξεχωρίζει για τον καυστικό του σχολιασμό και τις άκρως χιουμοριστικές του παρεμβάσεις τις πιο κατάλληλες στιγμές. Βέβαια η στυλιστική του άποψη είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς επίσης και οι επιλογές του στα πουκάμισα. Κέρδισε το βραβείο "TV star with the Worst Hair" για το 2007.

James May Facts & Figures
  • Έχει 14 κλήσεις λόγω υπερβολικής ταχύτητας
  • Έχει ταξιδέψει με μοτοσικλέτα από το Λονδίνο στη Ρώμη για παράσταση όπερας
  • Έπαιζε φλάουτο και σαξόφωνο
  • Ισχυρίζεται πως αν του είχε μείνει ένα γαλλόνι βενζίνης θα έβαζε φωτιά στο υπουργείο μεταφορών
  • Ήθελε να γίνει πιλότος ή χειρουργός, αν δεν τα κατάφερνε στην τηλεόραση
  • Ο πατέρας του είχε ένα από τα πρώτα Rover SD1
  • Τερματίζει πάντα τελευταίος στα Top Gear Events (εκτός από το Winter Olympics 2006)

No comments: